Summering av Entrepreneurship Day


Entrepreneurship Day inleddes av konferenciererna Sanna Dahlin, Excitera och Sanna Matsdotter, Venture Cup, som guidade deltagarna genom kvällen. Därefter talade Pär Hedberg, VD STING om entreprenörskap.





Deltagarna fick delta på inspirerande workshops och utmana sig i caselösningar och pitcha sitt spel, lära sig om bokföring, hur man startar företag, hur man kickstartar sin kreativitet samt skapar innovativa organisationer.







Marcus Bäcklund, VD Voddler berättade om Voddlers resa och sin egna syn på entreprenörskap.




Slutligen var det mat, mingel och vi blev roade av Marcus Priftis, Spoken Word.



Excitera vill tacka alla deltagare och partners som deltog på Entrepreneurship Day, 27 Jan.

/Sanna Dahlin, Ordförande Excitera


Nyhetsbrev för entreprenörer

Starton är ett nyhetsbrev (=old school) för dig som brinner för entreprenörskap och gillar att gå på events, mingla och träffa likasinnade. De e-postar dig en lista på startupevents i Stockholm. Inget annat. Allt är helt gratis och de har ingen reklam.


Det sker två utskick i månaden och de söker just nu efter personer som vill driva nyhetsbrevet i Göteborg och Malmö.



/Shahan Lilja, Projektledare Excitera Mobile Cup

4 tips då du väljer namn på ditt startup


1. Använd tvåordsformeln...

Grymma exempel är MailChimp, YouTube, PayPal. Man tar ett ord som är logiskt kopplat till produkten och slår ihop det med ett annat ord som väcker den rätta känslan (Pay + Pal = PayPal). StartupEvents och Hamburger.com är dåliga namn för de har enbart den logiskt beskrivande komponenten och det finns inte utrymme för människor att själva fylla i en mening. Hur många företag med generiskt beskrivande namn i stil med allmovies.com, Buywithme.com känner du till som är starka varumärken?

 

2. ...eller skapa ett eget ord

Har ditt namn potential att bli ett verb (Google, Excitera =), substantiv (Doodle) eller adjektiv (Bit.ly)?

 

3. Stick ut

Idag är det svårt att hitta en ledig .com-domän. Samtidigt kan det vara en fördel att välja ett namn som låter annorlunda. Flickr gjorde denna trend populär. Så om du idag vill sälja deodorant på nätet kanske inte rdeo är ett så dåligt namn. Eller varför inte göra som Yahoo! och stoppa in ett  tecken som inte är en bokstav.

 

4. Välj ett namn som kommer först

Jeff Bezos lär ha valt namnet Amazon bara för att hamna först i alla sammanhang där företag listas i alfabetisk ordning. Vassast är söktjänsten Aardvark kan man kanske tro, men vi har även företag som 37signals.

 

/Shahan Lilja, Projektledare Excitera Mobile Cup


Information om Workshops på Entrepreneurship Day

Excitera Mobile Cups's Workshop
Kl 17.45: Introduktion av Mobile Cup 2010, vad som är nytt för i år och vilka möjligheter det finns vid sidan av huvudtävlingen. Kl 18.00: Tobias Hedlund pratar om de spännande området Mobile Learning, och hur det kommer att förändra utbildning.

Information om Excitera Innovation Challenges's Workshop
Kl: 17.45 och 18.30: EIC presenterar i samatbete med KTH Innovation en kort workshop (kl 17:45 och 18:30) som kommer att bestå av ett minieic. Där får du chansen att ta del av ett spännande forskningsresultat (som har presenterats i en tidigare omgång av eic) som du ska komma på en ny applikation till. Du får lämna in din idé på vilket sätt du vill, t.ex. genom en skiss, text eller en liten modell. Vinnaren av tävlingen presenteras i slutet av evenemanget och belönas med ett litet pris.

Information om Swedish Game Awards's Workshop:
Kl: 17.45: En presentation av de nya priser som dyker upp 2010s omgång av Swedish Game Awards. Mobile Games, Web Games och Serious Games presenteras. Vad är framtiden innom dessa områden och varför bör man fundera på att utveckla innom dessa områden. Lyssna på spännande talare från industrin och få inspiration.

Kl:18.30: Under del två kommer Swedish Game Awards tillsammans med Mobile cup ordna en ideétävling; Game Pitch Challange. Pitcha din ide på 1 minut och vinn fina priser. Ställ upp i en av två kategorier; Mobile Serious Games eller Serious Web Games. Se till att gå på del ett för att få riktig koll på vad begreppen Mobile Games, Web Games och Serious Games innebär. Du behöver inte ha någon erfarenhet av spelutveckling för att vara med i tävling. Orginalitet och presentationen är det som belönas. Har du en bra ide du kan pitcha på en minut så ta chansen att vinna eventets skönaste priser. Get in the Game.

Information om Excitera Enterprise Forum's Workshop:
Kl: 17.45: Är det dags att realisera din ide - att starta företag?
Har du funderat ett tag på att göra verklighet av iden som du har? BDO kommer att gå igenom hur du kan komma igång med din affärside och vilket sätt som är lämpligast för dig. Vi kommer att informera om de vanligaste bolagsformerna, vilken risk, ansvar och kostnad som uppkommer. Vi kommer även förklara vilken administration som medföljer respektive bolagsform samt hur du kan spara skatt i ditt bolag.

Kl:18.30: Bokföring – nytta och nöje?
Enligt bokföringslagen är du skyldig att ha ordning på dina räkenskaper. Bokföringslagen säger bl a att du måste registrera verifikat i kronologisk ordning, upprätta årsbokslut och årsredovisning etc. Hur stelt verkar inte det? Vi vill visa att det inte behöver vara så trist som det låter och att det ju inte bara är för staten och skatteverkets skull som det är viktigt att ha koll och göra rätt.Bokföringen ger dig rätt underlag för viktiga beslut och du som är ny entreprenör vill förstås se att ditt projekt är lönsamt. Du får löpande kontroll över hur mycket du får in, hur mycket du gör av med och hur mycket du måste lägga undan för att kunna betala fakturor och skatter så att du vet hur mycket pengar du får kvar i fickan.Vi visar dig grunderna för bokföring och demonstrerar ett smidigt sätt att få koll på siffrorna via ett webbaserat bokföringsprogram.

Information om Venture Cup's Workshop:
Kl: 17.45 och 18.30: Donnie Lygonis är en sann entreprenör och innovatör. Han arbetar för närvarande med egna projekt igen efter att ha startat Spineworld.com, ett av Internetvärldens snabbast växande onlinespel. Han brinner för allt som handlar om idéer, koncept och nya sätt att göra gamla och nya saker. Donnie Lygonis föreläser om hur man kickstartar sin kreativitet samt skapar innovativa organisationer. Han pratar också om communities och det nya Internet där han lär ut hur dagens ungdomar och framtidens konsumenter beter sig och använder Internet. Donnie vill entusiasmera, engagera och inspirera människor till att öppna upp sina sinnen, släppa fördomarna och våga skratta, eller åtminstone le, åt sig själva. Enbart genom att övervinna vår rädsla för att ha fel och att misslyckas kommer vi att kunna lyckas med att bli riktigt kreativa och innovativa.


/Sanna Dahlin
Ordförande Excitera

Entrepreneurship Day 2010

Excitera välkomnar dig till Entrepreneurship Day 2010 - vinterns ljusaste event!

Kom och inspireras till entreprenörskap! Eventet kommer bestå av inspirationstalare och inspirerande workshops anordnade av Exciteras projekt (Innovation Challenge, Enterprise Forum, Mobile Cup och Game Awards) och Venture Cup.

Workshopen avrundas med mat och mingel, där du får möjlighet att nätverka med andra studenter och företag på plats.

Datum: 27 Januari 2010
Tid: 17.00
Plats: Lindstedtsvägen 30, Sing Sing, KTH

Begränsade platser! Anmäl dig redan idag!

Program för Entrepreneurship Day

17:00 Insläpp
17:15 Inledning av Entrepreneurship Day
17:20 Pär Hedberg, Sting
17:45 Workshops
18.15 Paus
18.30 Workshops
19.00 Paus
19:30 Marcus Bäcklund, Voddler
20:00 Mingel!
21:00 Avslutning av Entrepreneurship Day

Läs mer på entrepreneurshipday.se


/Sanna Dahlin
Ordförande Excitera

Välkommen till Exciteras blogg

Excitera är den studentdrivna, ideella entreprenörskapsföreningen i Stockholm. Vi vill skapa ett intresse för företagande och kommersialisering av forskningsresultat, samt underlätta kontakt mellan näringslivspersoner, akademiker och studenter.

 

Excitera vill att studenter ska få upp ögonen för den spännande forskningen vid KTH och driva projekt tillsammans med forskare och näringsliv i våra tävlingar. Syftet är att få studenterna att redan tidigt tänka på vad som kommer efter ingenjörsutbildningen. Våra evenemang är mötesplatser för studenter, forskare och personer från näringslivet.

 

Föreningen driver fyra parallella projekt: Swedish Game Awards, Enterprise Forum, Innovation Challenge och Mobile Cup. Det enklaste sättet att ta del av vår verksamhet är att besöka de evenemang vi arrangerar. Du kan även delta som tävlande i någon av våra innovationstävlingar eller bli medlem i en av våra projektgrupper.


Du kan läsa mer om vår förening och våra projekt på:

excitera.se
gameawards.se
enterpriseforum.se
innovationchallenge.se
mobilecup.se





/Sanna Dahlin, Ordförande Excitera 09/10

RSS 2.0