EIC Kickoff

På torsdagen den 25 februari kl 17:00 går startskottet för Excitera Innovation Challenge 2010 i Sing-Sing på Lindstedtsvägen 30. Under kvällen kommer vi att presentera tävlingen och du kommer kunna lyssna på tre utvecklande och inspirerande tal. Dessa är Jonas Hombert, före detta excitera-medlem och grundare av JayCut, Donnie Lygonis från KTH Innovation samt Mikael Andersson och Robert Lyngman, grundare av företaget SolarCool och vinnare av EIC 08. Vi kommer att bjuda på sushi och allt är själklart gratis! Eventet presenteras i sammarbete med Wistrands advokatbyrå.

 

Anmäl dig till kickoffen (nedan) - och du har chans att vinna en ipod shuffle som vi lottar ut under eventet! http://innovationchallenge.se/?id=119

 

 


Entreprenörsjakten!

  • Är du driven?
  • Klarar du av att prestera under hård press?
  • Vill du visa upp dina talanger för världen?
  • Kanske vill du bara åka och kolla in San Francisco?
Då tycker Excitera att du ska ansöka till Entreprenörsjakten, Sveriges kaxigaste femkamp. http://entreprenorsjakten.se/ansok/

Excitera tipsar om månadens event

tisdag, 16 februari - ESBRI, seminarium: Ensam är inte alltid starkast

onsdag, 17 februari - Matchmaking på SSE Business Lab

torsdag, 18 februari - Idéforum med FENA

tisdag, 23 februari - Venture Cup, utbildning: Grunderna i budgetering och lönsamhet

tisdag, 23 februari - VINNOVA, konferens: Dynamiska arbetsmarknader och organisationer

onsdag, 24 februari - Starta företag-dagen


torsdag, 25 februari - Excitera Innovation Challenge, kick-off
Under kvällen presenteras tävlingen och du kommer kunna lyssna på tre inspirerande tal. Dessa är Jonas Hombert, före detta excitera-medlem och grundare av JayCut, Donnie Lygonis från KTH Innovation samt Mikael Andersson och Robert Lyngman, grundare av företaget SolarCool och vinnare av EIC 08. EIC bjuder på sushi och allt är själklart gratis! Anmäl dig på: http://innovationchallenge.se

lördag, 27 februari - Swedish Game Awards, Game Developers Workshop

Game Developers Workshop är en hela dagen händelse där du får möjlighet att arbeta med de bästa i branschen. Få ovärderlig feedback på ditt spel och idéer från samma människor som kommer att välja vinnarna i Swedish Game Awards 2010. Anmäl dig på: http://gameawards.se

Excitera expanderar sin verksamhet till SU!

Det är med stor glädje vi nu kan meddela att Excitera även är en SU-förening! Vilket är ett stort steg mot vår vision att vara det mest levande nätverket och den mest aktiva entreprenörskapsföreningen i Stockholm.

Om du pluggar på SU och vill engagera dig inom Excitera, skicka ett mail till [email protected]

/Sanna Dahlin, Ordförande Excitera 09/10


Excitera rekryterar entreprenörer

Excitera - den studentdrivna, ideella entreprenörskapsföreningen - Rekryterar nu personer inför nästa verksamhetsår på olika positioner.

Excitera skapar och utvecklar intresset för företagande och medlar kontakten mellan studenter, näringsliv och forskning. Detta gör vi genom våra fyra projekt som drivs av medlemmar från de större lärosätena i Stockholm. Vi vill nu ge dig chansen att gå med och hjälpa till att driva föreningen under kommande verksamhetsår.

Att vara med i Excitera innebär att du får möjlighet att arbeta i skarpa projekt med riktiga partners, riktiga pengar och skapa kontakter som hjälper dig i din karriär. Våra alumner påpekar ofta vilken positiv inverkan deras engagemang har varit i arbetslivet.

"Excitera har lärt mig allt jag behöver för att driva stora projekt, bolag samt utveckla mina kreativa sidor. Detta har gjort det möjligt för mig att göra en väldigt snabb karriär i de mest utmanande miljöerna!" -Bartek Gudowski, VD Viasat Satellite (MTG)

"Excitera är bland det roligaste jag har gjort under min tid på KTH. Det är svårt att med några korta ord beskriva varför, man måste helt enkelt uppleva det själv!" -Monika Hanson, Product Manager Entertainment Solutions, Ericsson Multimedia

Vi söker inför nästa räkenskapsår med, överlämning i juni, upp till nio drivna och ambitiösa studenter som vill få praktisk erfarenhet inom områdena ekonomi/redovisning, kansli, projektledning/projektarbeten, IT samt PR. Studenter eller före detta studenter, gäller samtliga utbildningar och högskolor, är välkomna att skicka in en ansökan.

Vi söker främst dig som har:

1. Har ett brinnande intresse för entreprenörskap och projektadministrering.
2. Vana att arbeta i grupp, kan ta ansvar och är idérik.
3. Teoretisk och gärna praktisk kunskap inom det område som ansökan avser.
4. Har en akademisk utbildning (pågående eller avslutad.)

De aktuella tjänsterna som vi utlyser är:
IT-ansvarig (en tjänst)
Kassör/ekonomi ansvarig (en tjänst)
Projektledare/projektmedlem (fyra tjänster)
PR-ansvarig (en tjänst)
Sekreterare (en tjänst)
Projektkoordinator (en tjänst)

Ansökan ska bestå av CV samt ett introduktionsbrev där du förklarar inom vilket av ovanstående områden som du vill arbeta med, samt varför du tror att du är kvalificerad att arbeta inom just detta område.

Skicka din ansökan till [email protected]

Sista ansökningsdag är måndag 3 Maj!

Läs mer på: excitera.se och på Exciteras Facebookevent

KTH på Insidan

Bra ideér är är inte bara goda utan också även dyra. KTH på insidan är en satsning där KTHs studenter har möjlighet att vinna pengar för att utveckla och genomföra ett specifikt projekt. Så välj nu ut till favorit blogg och läs den hängivet!

http://www.kthpainsidan.se/blog6/



Grattis till vinnarna av Voddler!

Grattis till de 20 personer som deltog på Entrepreneurship Day och som vann invites till VODDLER!

Besök Exciteras evenemang i vår för chansen att vinna fler fina priser.

RSS 2.0